STRUDEL NA SŁODKO
Specjał – Strudel Wiedeński (Apfelstrudel) z jabłkami i rodzynkami
cena: 65 zł/szt.
NOWOŚĆ
Słodkość:
Nareszcie jest! Ten oto strudel dołączył z przytupem do mojej ekipy strudlowej😊 Chyba każdy słyszał o Wiedeńskim Strudlu Jabłkowym – klasyki Kuchni Austriackiej, ale nie każdy mógł skosztować! Zatem zapraszam!
Soczysty, słodki deser, z lekko kwaśnymi jabłkami, z rodzynkami, okraszony prażoną na maśle bułką tartą z cynamonem z nutą Rumu😊 Ten tradycyjny, jabłkowy strudel, o słusznych gabarytach (wyróżnia się wielkością na tle pozostałych moich strudli), serdecznie się poleca na spotkania świąteczne, rodzinne i nie tylko. Kevina można z nim też oglądać. 😄
Składniki ciasta: mąka pszenna, woda, oliwa z oliwek, sól.
Składniki nadzienia: jabłka 85%, rodzynki, bułka tarta, masło, cukier puder, Rum, sok z cytryny BIO, cynamon.
Masa strudla po upieczeniu: 1200-1300 g
Długość strudla po upieczeniu: ok. 34 cm
Uwaga: sporadycznie w produktach od dostawców mogą się trafić drobne niedoskonałości, jak pestki czy skorupki. Dokładam wszelkich starań, aby wypieki były ich pozbawione, jednak proszę o odrobinę ostrożności podczas delektowania się strudlem. Smacznego!
















