Strudle od Soni

Strudle od Soni. Strudel szpinakowy z Gorgonzolą, pieczarkami oraz z boczkiem. Na zdjęciu widać świeżo upieczony, soczysty, przekrojony strudel na słono ze szpinakiem, gorgonzolą, pieczarkami oraz z boczkiem. Jeden z oryginalnych smacznych wypieków Soni.

STRUDEL NA SŁONO

14. Strudel szpinakowy z Gorgonzolą, pieczarkami oraz z boczkiem

cena: 70 zł/szt.

Słoność:

Umami:

Królowa już była? No to ten oto strudel – to istny WŁADCA WYTRAWNYCH SMAKÓW! Bardzo ciekawy, intrygujący smak strudla.

Dla odważnych i pewnych swoich gustów – kto kocha Gorgonzolę, ten go po prostu pochłonie!
Wyrazisty, aromatyczny i pełen głębi – strudel szpinakowy z Gorgonzolą to prawdziwy rarytas wśród wytrawnych wypieków.
A co w nim ukryłam? Gorgonzolę, szpinak, wędzony boczek, podduszone pieczarki, ser sałatkowy… no i oczywiście czosnek!
Warty spróbowania… i powtórzenia! 😋

P.S. Najlepszy na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Składniki ciasta: mąka pszenna, woda, oliwa z oliwek, sól.

Składniki nadzienia:  Gorgonzola, szpinak, boczek, pieczarki, ser sałatkowy à la bałkański, skrobia ziemniaczana, masło, bułka tarta, czosnek, czarny pieprz.

Masa strudla po upieczeniu:  700-800 g

Długość strudla po upieczeniu:  ok. 34 cm

Scroll to Top