STRUDEL NA SŁONO
14. Strudel szpinakowy z Gorgonzolą, pieczarkami oraz z boczkiem
cena: 70 zł/szt.
Słoność:
Umami:
Królowa już była? No to ten oto strudel – to istny WŁADCA WYTRAWNYCH SMAKÓW! Bardzo ciekawy, intrygujący smak strudla.
Dla odważnych i pewnych swoich gustów – kto kocha Gorgonzolę, ten go po prostu pochłonie!
Wyrazisty, aromatyczny i pełen głębi – strudel szpinakowy z Gorgonzolą to prawdziwy rarytas wśród wytrawnych wypieków.
A co w nim ukryłam? Gorgonzolę, szpinak, wędzony boczek, podduszone pieczarki, ser sałatkowy… no i oczywiście czosnek!
Warty spróbowania… i powtórzenia! 😋
P.S. Najlepszy na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki ciasta: mąka pszenna, woda, oliwa z oliwek, sól.
Składniki nadzienia: Gorgonzola, szpinak, boczek, pieczarki, ser sałatkowy à la bałkański, skrobia ziemniaczana, masło, bułka tarta, czosnek, czarny pieprz.
Masa strudla po upieczeniu: 700-800 g
Długość strudla po upieczeniu: ok. 34 cm
















