STRUDEL NA SŁODKO
2. Strudel makowo-wiśniowy
cena: 54 zł/szt.
Słodkość:
Kwaśność:
Delikatny i inny niż znane Ci makowce czy strucle z makiem. Jeden z najbardziej popularnych tradycyjnych strudli na Słowacji. Ma już w Kielcach swoich wiernych fanów!
Słowacka klasyka, która zachwyca subtelnym połączeniem maku i soczystych i kwaśnych wiśni. Minimum ciasta, maksimum nadzienia! Idealny na niedzielne popołudnie przy kawie, kiedy masz ochotę na coś lekkiego i niebanalnego! Spróbuj!
Składniki ciasta: mąka pszenna, woda, oliwa z oliwek, sól.
Składniki nadzienia: wiśnie, mak mielony, mleko bez laktozy, cukier, masło, bułka tarta, skórka ze świeżej cytryny BIO.
Masa strudla po upieczeniu: 800-900 g
Długość strudla po upieczeniu: ok. 34 cm
Uwaga: sporadycznie w produktach od dostawców mogą się trafić drobne niedoskonałości, jak pestki czy skorupki. Dokładam wszelkich starań, aby wypieki były ich pozbawione, jednak proszę o odrobinę ostrożności podczas delektowania się strudlem. Smacznego!
















