STRUDEL NA SŁODKO
1. Strudel jabłkowo-orzechowy
cena: 54 zł/szt.
Słodkość:
To soczysty, uniwersalny strudel, bo zazwyczaj smakuje każdemu:) Dobrze znany na Słowacji.
Podany z lodami waniliowymi – pychotka. Nadzienie wykonane z soczystych jabłek, pogniecionych orzechów, cynamonu, cukru, masła. Lubi być zamawiany w okresie wigilijnym – i nie tylko:)
Składniki ciasta: mąka pszenna, woda, oliwa z oliwek, sól.
Składniki nadzienia: jabłka 70%, orzechy włoskie, cukier puder, masło, skrobia ziemniaczana, bułka tarta, cynamon.
Masa strudla po upieczeniu: 700-800 g
Długość strudla po upieczeniu: ok. 34 cm
Uwaga: sporadycznie w produktach od dostawców mogą się trafić drobne niedoskonałości, jak pestki czy skorupki. Dokładam wszelkich starań, aby wypieki były ich pozbawione, jednak proszę o odrobinę ostrożności podczas delektowania się strudlem. Smacznego!
















