STRUDEL NA SŁODKO
8. Strudel czekoladowo-kajmakowy z wiśniami i orzechami prażonymi
cena: 70 zł/szt.
Słodkość:
Kwaśność:
Gorzkość:
Oto strudel, który zaskoczy Cię niesamowitą kombinacją smaków! Nieskromnie przyznam, że każdy jego kęs niesie za sobą fenomenalne doznania! Intensywny, chrupiący, intrygujący, wciągający smak! Spróbuj, a sam usłyszysz głos wydobywający się z lodówki: Zjedz mnie, zjedz mnie, zjedz mnie…! 😉
P.S. Podobnie jak bananowo-karmelowy pysznie smakuje schłodzony.
Gorzka czekolada w połączeniu z całymi wiśniami oraz prażonymi laskowymi orzechami na kajmakowej pierzynie zaspokoją wszystkie Twoje kubki smakowe na języku łącząc w sobie smaki gorzki, słodki i kwaśny.
Składniki ciasta: mąka pszenna, woda, oliwa z oliwek, sól.
Składniki nadzienia: masa kajmakowa, orzechy laskowe, czekolada gorzka 90%, wiśnie, cukier puder, bułka tarta
Masa strudla po upieczeniu: 700-800 g
Długość strudla po upieczeniu: ok. 34 cm
Uwaga: sporadycznie w produktach od dostawców mogą się trafić drobne niedoskonałości, jak pestki czy skorupki. Dokładam wszelkich starań, aby wypieki były ich pozbawione, jednak proszę o odrobinę ostrożności podczas delektowania się strudlem. Smacznego!














