STRUDEL NA SŁODKO
3. Strudel twarogowo-rodzynkowy
cena: 56 zł/szt.
Słodkość:
Kwaśność:
Dla miłośników serników i białego sera, chcących odmienić trochę smakowej rutyny! Strudel serowo-rodzynkowy to słowacki specjał pełen domowego ciepła i prostoty!
Ten strudel to doskonałe połączenie delikatnego twarogu ze słodkimi rodzynkami, z dodatkiem aromatycznej skórki z cytryny, w otuleniu cieniutkiego ciasta. Smakuje zawsze – na ciepło, na zimno i w temperaturze pokojowej. Idealny do kawy lub herbaty, kiedy masz ochotę na coś słodkiego, bezpiecznego, klasycznego i smacznego.
Składniki ciasta: mąka pszenna, woda, oliwa z oliwek, sól.
Składniki nadzienia: twaróg półtłusty, serek waniliowy, rodzynki, cukier, skrobia ziemniaczana, suszone żółtka jaj, cukier wanilinowy, skórka ze świeżej cytryny BIO.
Masa strudla po upieczeniu: 950-1050 g
Długość strudla po upieczeniu: ok. 34 cm
















