O mnie
Jestem Sonia, pochodzę ze Słowacji, ale od lutego 2023 mieszkam w Polsce, w Kielcach. Pasjonuję się kuchnią międzynarodową, lubię gotować oraz piec, jestem poszukiwaczką dobrego smaku. Ukończyłam szkołę gastronomiczną o profilu kelner-kucharz i choć zawodowo poszłam inną drogą to zamiłowanie do pieczenia w kuchni pozostało mi do dzisiaj. W kuchni eksperymentowałam, szukałam nowych smaków i aromatów, przygotowywałam dania dla moich znajomych i byłam ciekawa ich reakcji. Ponieważ często były one pozytywne, wspierały mnie one w mojej pasji i zachęcały do dalszego eksplorowania kuchni.
Po przeprowadzce do Polski szybko sie zorientowałam, że strudle w Polsce nie są tak znane, więc pomyślałam, że to odpowiedni czas, by wykorzystać moje wykształcenie, rozszerzyć moją pasję i zacząć piec strudle oficjalnie w mojej domowej kuchni. Ponieważ realizacja mojego pomysłu była możliwa, jestem tutaj, aby podzielić się z Tobą radością i przyjemnością ze smakowania Strudli od Soni.
W mojej kuchni znajdziesz szeroką gamę tradycyjnych strudli oraz strudli opracowanych według własnej receptury. Strudle są przygotowywane z ekstra cienkiego ciasta, z hojną porcją nadzienia, co ucieszy każdego, kto chce poczuć w ustach wyjątkowy smak strudla, przy minimalnej ilości ciasta.
Znajdziesz tu między innymi strudle na słodko:
- z makiem i wiśniami,
- jabłkowo-orzechowe,
- twarogowo-rodzynkowe,
- orzechowe,
- jabłkowo-gruszkowo-wiśniowe,
- z orzechami i słonym karmelem,
a także strudle przygotowywane na słono:
- bryndzowo-kiełbasowe (słowackie),
- szpinakowo-salamowe,
- bekonowo-pieczarkowe,
- i wiele innych.
Swoje menu stopniowo poszerzam o nowe smaki i kombinacje, więc warto śledzić moją stronę oraz media społecznościowe.
Dlaczego „Strudle od Soni”?
Słowackie tradycje w moich Strudlach
Do Kielc i okolic wraz z moim słowackim pochodzeniem przynoszę strudle, które są bardzo popularne w mojej ojczyźnie. Podczas moich wieloletnich eksperymentów w kuchni, gdzie nauczyłam się łączyć różne smaki, stworzyłam dość szeroką bazę przepisów, na którą składają się „odkurzone” tradycyjne przepisy mojej babci, a także przepisy własne, często tworzone eksperymentalnie.
Unikalny produkt na świętokrzyskim rynku
Po przeanalizowaniu lokalnego rynku zauważyłam, że mimo dużej ilości cukierni z bardzo dobrymi deserami oraz ciastami, nie ma w nich oferty, jaką proponuję ja. Dlatego zdecydowałam się podjąć szansę i zacząć wyrabiać strudle w domowej kuchni, wypełniając tym samym lukę na rynku.
Jakość na pierwszym miejscu
Do moich ręcznie wyrabianych strudli dodaję tylko świeże produkty, wysokiej jakości, przestrzegając wszystkich standardów higienicznych.
Z miłością do pieczenia
Do każdego strudla, który wychodzi spod moich rąk, wkładam swoją pasję do pieczenia oraz domowy smak.
Zapraszam do składania zamówień:)
Sonia
ZADZWOŃ I ZAMÓW SWOJE ULUBIONE STRUDLE!
MOŻESZ TEŻ NAPISAĆ WIADOMOŚĆ SMS, WhatsApp, Messenger
LUB ZAMÓWIĆ PRZEZ FORMULARZ.
PEŁNĄ LISTĘ DOSTĘPNYCH SMAKÓW ZNAJDZIESZ klikając w linki poniżej