Strudle od Soni

Zdjęcie przedstawia przekrojony duży Apfelstrudel czyli Strudel Wiedeński, z jabłkami, rodzynkami, rumem i prażoną bułką tartą; strudel posypany cukrem pudrem. Strudel od Soni

STRUDEL NA SŁODKO

Specjał – Strudel Wiedeński (Apfelstrudel) z jabłkami i rodzynkami

cena: 65 zł/szt.
NOWOŚĆ

Słodkość: 

Kwaśność:

Nareszcie jest! Ten oto strudel dołączył z przytupem do mojej ekipy strudlowej😊 Chyba każdy słyszał o Wiedeńskim Strudlu Jabłkowym – klasyki Kuchni Austriackiej, ale nie każdy mógł skosztować! Zatem zapraszam!

Soczysty, słodki deser, z lekko kwaśnymi jabłkami, z rodzynkami, okraszony prażoną na maśle bułką tartą z cynamonem z nutą Rumu😊 Ten tradycyjny, jabłkowy strudel, o słusznych gabarytach (wyróżnia się wielkością na tle pozostałych moich strudli), serdecznie się poleca na spotkania świąteczne, rodzinne i nie tylko. Kevina można z nim też oglądać. 😄

Składniki ciasta: mąka pszenna, woda, oliwa z oliwek, sól.

Składniki nadzienia: jabłka 85%, rodzynki, bułka tarta, masło, cukier puder, Rum, sok z cytryny BIO, cynamon.

Masa strudla po upieczeniu: 1200-1300 g

Długość strudla po upieczeniu: ok. 34 cm

Uwaga: sporadycznie w produktach od dostawców mogą się trafić drobne niedoskonałości, jak pestki czy skorupki. Dokładam wszelkich starań, aby wypieki były ich pozbawione, jednak proszę o odrobinę ostrożności podczas delektowania się strudlem. Smacznego!

Scroll to Top