STRUDEL NA SŁODKO-SŁONO
20. Strudel alla Fiocchetti di Pera
cena: 68 zł/szt.
+ 5 zł miód akacjowy (opcjonalnie) słoiczek 40 ml do polania strudla
NOWOŚĆ
Słodkość:
Słoność:
Nowość! Wyrafinowany słodko-słony strudel inspirowany pierożkami Fiocchetti di Pera! Delikatny i zarazem bardzo przyjemny!
Tego brakowało w mojej ofercie, ale już jest:) Soczysta gruszka spotyka się z kremową ricottą, wyrazistą nutą gorgonzoli i szlachetnym Grana Padano. Całość dopełniają chrupiące orzechy włoskie zanurzone w miodzie akacjowym. To połączenie włoskich smaków idealnie pasuje na deser albo na kolację we dwoje. Najlepiej smakuje na ciepło, podgrzany w piekarniku/opiekaczu i polany dodatkowym miodem akacjowym.
P.S. Do opracowania tego strudla zainspirował mnie mój klient – Pan Krzysztof:)
Składniki ciasta: mąka pszenna, woda, oliwa z oliwek, sól.
Składniki nadzienia: ricotta, gruszka, Grana Padano, gorgonzola, orzechy włoskie, miód akacjowy, sok z cytryny, bułka tarta, masło, gałka muszkatołowa, sól
Masa strudla po upieczeniu: 800-900 g
Długość strudla po upieczeniu: ok. 34 cm
Uwaga: sporadycznie w produktach od dostawców mogą się trafić drobne niedoskonałości, jak pestki czy skorupki. Dokładam wszelkich starań, aby wypieki były ich pozbawione, jednak proszę o odrobinę ostrożności podczas delektowania się strudlem. Smacznego!
















