Strudle od Soni

Na zdjęciu pokazany przekrojony strudel alla Fiocchetti di Pera z gruszką, ricotta, gorgonzolą, Grana Padanao, orzechami włoskimi z miodem, polany po wierzchu miodem akcacjowym

STRUDEL NA SŁODKO-SŁONO

20. Strudel alla Fiocchetti di Pera

cena: 68 zł/szt.
+ 5 zł miód akacjowy (opcjonalnie) słoiczek 40 ml do polania strudla
NOWOŚĆ

Słodkość: 

Słoność:

Nowość! Wyrafinowany słodko-słony strudel inspirowany pierożkami Fiocchetti di Pera! Delikatny i zarazem bardzo przyjemny! 

 Tego brakowało w mojej ofercie, ale już jest:) Soczysta gruszka spotyka się z kremową ricottą, wyrazistą nutą gorgonzoli i szlachetnym Grana Padano. Całość dopełniają chrupiące orzechy włoskie zanurzone w miodzie akacjowym. To połączenie włoskich smaków idealnie pasuje na deser albo na kolację we dwoje. Najlepiej smakuje na ciepło, podgrzany w piekarniku/opiekaczu i polany dodatkowym miodem akacjowym. 

P.S. Do opracowania tego strudla zainspirował mnie mój klient – Pan Krzysztof:) 

Składniki ciasta: mąka pszenna, woda, oliwa z oliwek, sól.

Składniki nadzienia: ricotta, gruszka, Grana Padano, gorgonzolaorzechy włoskie, miód akacjowy, sok z cytryny, bułka tarta, masło, gałka muszkatołowa, sól

Masa strudla po upieczeniu:  800-900 g

Długość strudla po upieczeniu:  ok. 34 cm

Uwaga: sporadycznie w produktach od dostawców mogą się trafić drobne niedoskonałości, jak pestki czy skorupki. Dokładam wszelkich starań, aby wypieki były ich pozbawione, jednak proszę o odrobinę ostrożności podczas delektowania się strudlem. Smacznego!

Scroll to Top